Úgy éreztük, kell valami, ami a könyvben olvasható okosságoknak teljesen ellentmond. A nem-newtoni folyadék éppen jó lesz erre a célra, ugyanis elég szeszélyesen viselkedik. Ha kedves vagy, és lassan, finoman érsz hozzá, akkor megadja magát, folyik mint a víz. De ha durván belebokszolsz, és erővel próbálsz nála bármit elérni, akkor bekeményít.

A recept: végy egy rész vizet, boríts hozzá két rész kukorica keményítőt, és kevergesd el szépen lassan, míg gusztustalan trutyi lesz belőle. Akkor jó az állaga, ha ököllel belecsapsz, és visszapattansz róla. Ha beletoccsantál és a fél lakást beterítette a cucc, akkor még híg, adj hozzá egy kis keményítőt.

Lehet püfölni, vagy ha elég gyors vagy, akkor golyót formálni belőle. Viszont a golyó csak addig tart, amíg gyorsan gyúrod. Ha békén hagyod, akkor elmállik, és kifolyik a tenyeredből.

Ha lassan nyomod bele a kezedet, akkor belemegy. De gyorsan, erővel ugyanez nem fog menni, nagy erőhatásra olyan kemény lesz, mint a gumi. Illetve, ha már belenyúltál, akkor csak lassan tudod kihúzni belőle. Ha gyorsan próbálod, akkor megkeményedik a trutyi a kezed körül, és nem enged, jön veled az edénnyel együtt.

A mi nem-newtoni folyadékunk ilyen lett:

De mi igencsak kispályások vagyunk, egyesek egy egész medencényit gyártottak belőle. Aki elég gyors, az végig tud rajta futni vagy ugrálni. De ne állj meg, ne ess el, mert belesüllyedsz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvolthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr396687289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása