A NAV hírlevelét minden reggel olvasom, kávé helyett. Azon már nem akadok ki, hogy hogy lehet ekkora igénytelen, gusztustalan lóbetűkkel írni, és hogy a 'hírlevelünkre ne válaszoljon' szöveg néha duplán van a végén, és köztük van még egy-két hír.

De a mai a szokásosnál is jobban sikerült. Szóval, NAV hírlevél, 2014.01.28. Első hír:

Nyilatkozat az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 269. § (1) bekezdésében foglaltak alkalmazására

A linken található dokumentum 2. oldala egy tájékoztató, ennek végén a következő dörgedelem olvasható:

"A nyilatkozat papíralapon nyújtandó be olyan módon, hogy az legkésőbb 2008. február 15. napjáig az állami adóhatóság illetékes szervéhez beérkezzen. A fenti határidő elmulasztása esetében igazolási kérelem benyújtásának nincs helye."

Hmmm, 2008... akkor jó lesz igyekezni vele!

Aztán van egy Tájékoztató a gyűjtőszámlára vonatkozó előírás változásáról (Áfa tv. 164. §). Katt a linkre, és már olvashatod is, hogy: "A keresett oldalt valószínűleg eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy jelenleg nem érhető el."

Egészen pontosan 6 ilyen link van a mai e-mailben, melyekre ugyanezt az eredményt kapod: ők ajánlották, te olvasnád, de nincs mit. Mentségükre legyen, hogy ez a 6 cím duplán van a levélben, és a második linkek működnek. Csak az elsők nem.

A következő hír: Tájékoztató a 2013-tól alkalmazandó új számlázási szabályokról. Új? Már akinek. Több, mint egy éve használjuk.

Nos, kedveseim, ezek voltak ma a NAV legfrissebb hírei.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvolthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr175787744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása