A kedvenc pasijaim beneveztek egy 48 órás pontyfogó versenyre. Csapatverseny, ők ketten lettek egy csapat. Péntek reggeltől (illetve Máté csak déltől, mert neki délelőtt még suli van), vasárnap reggelig a tónál lesznek. Én meg kaptam tőlük 2 szabadnapot: enyém a ház, senki nem zavar, azt csinálok, amit akarok, pihenhetek itthon nyugodtan, vagy akár ablakot is pucolhatok, ízlés szerint.

Lássuk, mit kezdtem ezzel a fene nagy szabadsággal:

Péntek 05:00

A telefonom jelzi, hogy ébresszem fel Jánost. Második nekifutásra sikerül is.

Péntek 12:00

Telefon Jánostól: Lemerült az elem a kapásjelzőben, nincs elég a valamilyen etetőanyagból, és elfogyott a gumi-stopper. Szerencsére ezeket nem kell megjegyeznem, mert megbeszélte a horgászboltossal. Csak menjek be majd érte, és vigyem ki, amikor megyek.

Péntek 13:30

Máténak már félórája itthon kellene lennie. Az kizárt, hogy a horgászversenyt elfelejtette, és ott maradt a napköziben. Valahol rosszul kanyarodott, érte megyek. Kiderült, hogy a menzán az ebéd sokat késett, de a gyerek megvan. Mehetünk haza.

Péntek 13:50

Máténak átöltözik, én meg csomagolok: éjszakára meleg ruha, enni-, innivaló, pzs, telefon. Plusz az esti közös vacsorához tányér, evőeszköz, kés, szalvéta, ugyanis ezek itthon maradtak.

Péntek 14:00

Kiviszem Mátét a tóra. Közben beugrunk a horgászüzletbe Törökhöz, magunkhoz vesszük a János rendelését.

Szombat 07:00

Ébresztő, tea főzés, indulás ki a tóra, út közben a pékségben reggeli vásárlás. Kávé automata van a halőr bódéban (Jánosnak eszpresszó, Máténak forró csoki), ezt megoldják, csak egy pár százast vigyek hozzá.

Szombat 09:00

Telefon: Tegyem fel töltőre a reflektort. És elfogyott a lebegő kukorica, de Török még nyitva van délelőtt. Felteszem, aztán irány a horgászbolt.

Szombat 11:00

Telefon: Menjek gyorsan haza a bevásárlásból, mert valaki jön hozzánk az üstért és üstházért, szükség van rá az esti főzéshez, vacsorára borjú pörkölt lesz. Hazamegyek, odaadom.

Szombat 13:00

Ebédre kiviszek pár szendvicset, plusz egy kést, és a reflektort a töltővel együtt. Útközben bemegyek kenyérért.

Szombat 15:00

János kérésére egy pasi a munkagépével dolgozott kicsit a tó körül, ezért öntsek, és vigyek ki neki egy félliter szilva pálinkát. És gyorsan legyek szíves, mert mindjárt elmegy. Öntöm, viszem.

Szombat 18:00

Telefon: Jánost éppen átöltözés közben érte a kapás, így cipő és nadrág nélkül fogott egy pontyot. Dicséretes, csak éppen nyakig vizes és sáros lett a zoknija, szüksége lesz egy szárazra.

Szombat 19:00

Megyek a tóra: viszek tiszta zoknit, plusz takarókat (tegnap kicsit fáztak reggel). Együtt vacsorázunk a tónál.

Vasárnap 07:00

Hamarosan hazajönnek, és jól esne egy-egy lángos reggelire. Kimegyek a piacra, és hozok mire hazaérnek.

 Hát igen! Jól esik (esne) néha egy kis magány, és nyugalom az ember lányának...

nyugalom.jpg

Szíki-tó, naplemente

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvolthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr375966192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása