Közeledik a Karácsony, nosza, ne csak a lelkünket, hanem a város főutcájának lámpaoszlopait is öltöztessük ünnepi fényekbe! Sőt, ebben az évben, a tavalyiak mellé újabb díszeket is beszerzett a város. Balmazújváros is jobban teljesít!

A Városgazdálkodás ki is küldte a két legügyesebb emberét, hogy szereljék fel ezeket, hadd örüljön neki a nép.

Jóska, Pista nézegette egy darabig a legújabb szerzeményeket, nem tudták mitévők legyenek, mit is kezdjenek vele. A lámpaoszlopokra valók, ennyit mondott a főnök. De hogy kell felrakni? Arról nincs infó, itt megállt a tudomány. A beüzemelési útmutatót átforgatták elölről hátra, hátulról előre, de egy kép nem sok, annyit sem találtak benne. Csak az a sok szöveg. Pedig ezt meg kell oldaniuk, a város nem maradhat ünnepi fények nélkül. Összeszedték hát minden tudásukat.

- Te, Jóska, ez így olyan, mint egy fél karácsonyfa.

fenyofa.jpg

- De ha így fordítjuk Pista, akkor meg olyan, mint egy fél fagyitölcsér.

fagyitolcser.jpg

No, abban máris megállapodtak, hogy ez mindenképpen valaminek a fele. Már csak azt kell eldönteni, hogy minek: fagyinak, vagy fenyőfának. Vagyis hogy melyik a dísz teteje, és melyik az alsó része, milyen irányban kell felszerelni. De nem véletlen, hogy ők itt a legügyesebbek, legokosabbak, azonnal rá is jöttek a megoldásra:

Hát, Karácsony van! Akkor pedig karácsonyi díszt kell feltenni, hogy karácsonyi hangulata legyen!

Fel is tették gyorsan, a főutcán végig. Bravo!

balmaz_utca.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyvolthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr995712281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása